Bøfvin på klassisk Bordeaux-drue


Bøfvin på klassisk Bordeaux-drue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Petit Verdot skal bruge rigelig sol for at modnes fuldt - det får den i det sydlige Australien

Australien er vinmæssigt først og fremmest blevet kendt for sine store shiraz-basser, der har både smag og alkohol nok til vælte selv en stor mand omkuld. Alkohol mangler der heller ikke i ugens anbefaling, selvom druen er den noget sjældnere sete petit verdot.

Denne drue, som tidligere var en fast ingrediens i mange vine fra Bordeaux, giver masser af farve, tanniner og smag, men eftersom den modner senere end cabernet sauvignon, har den haft størst succes i varmere områder - som blandt andet Australien.

Nugan, som står bag vinen, kan datere sin historie i Australien tilbage til 1940. Dengang var det dog ikke vin, som Alfredo Nugan, der var emigreret fra Spanien med sin familie, beskæftigede sig med. Han tjente sine penge ved at pakke frugt og grønt, og først i 1990’erne kastede familien Nugan sig over produktion af vin.

Siden er det gået hurtigt, og Nugan er nu blandt de 20 største eksportører af vin i Australien, og med 590 hektar vinmarker i Riverina i New South Wales, King Valley i Victoria og McLaren Vale i South Australia er Nugan den 18. største jordbesidder blandt de australske vinproducenter.King Valley, hvor druerne til dagens vin dyrkes, ligger i den nordøstlige del af delstaten Victoria. Nugans vingård, Frasca’s Lane, har 88 hektar vinmarker i det relativt kølige klima, der findes i dette område - og ud over petit verdot dyrkes blandt andet riesling, sauvignon blanc, sangiovese og pinot noir.

Undgår marmeladedybet

Dagens vin er en mørkviolet sag med næsten ugennemsigtig kerne og meget lille kant. Op ad glasset står en duft af dildkrydret fad, brombær og lidt solbær blandet med syrlige ribs. I munden får man en cremet, fadkrydret vin med en del sødme - til dels fra alkoholen, men også fra moden bærfrugt og de nye fade.

Vinen har masser af stof i sig, men heldigvis har den også en god friskhed, som afholder den fra at plumpe ned i marmeladedybet. Hvis man er til store frugt- og fadprægede vine, får man meget vin for pengene her, og den vil være en oplagt ledsager til en stor bøf.

Fire stjerner - med pil op, når vinen er på tilbud.

Bøfvin på klassisk Bordeaux-drue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce