57-årige Alan Eustace slog vovehalsen Felix Baumgartners spring fra 2012 med næsten 2,5 kilometer.

Google-chef slår alle rekorder: Springer ud fra 41.419 meters højde

Selv Felix Baumgartner og Red Bull-holdets rekord er overgået af det historiske spring, hvor Alan Eustace gennembrød lydmuren.

Mange husker måske, da den østrigske vovehals Felix Baumgartner for knap to år siden sprang ud fra 39 kilometers højde i et stort anlagt spring. Alverdens medier transmitterede direkte fra verdensrekordforsøget, der endte med at blive en succes.

Men nu er Baumgartners rekord slået med næsten 2,5 kilometer, efter at Google-direktøren Alan Eustace under knap så stor bevågenhed natten til lørdag sprang fra 41.419 meter over den amerikanske delstat New Mexico.

En heliumballon fragtede 57-årige Eustace den lange vej op i stratosfæren, før han iført specialdragt løsnede sig fra ballonen. På vej mod Jordens overflade nåede han en hastighed på 1320 kilometer i timen, hvilket var nok til at bryde lydmuren.

Det er dog en smule under den fart, som Felix Baumgartner nåede, da han med 1357,6 kilometer i timen også satte verdensrekord i højeste hastighed under frit fald.

Men det går Eustace, der er uddannet pilot og dyrker faldskærmsudspring, ikke så meget op i.

- Det var fantastisk. Det var smukt. Man kunne se rummets mørke og atmosfærens lag, hvilket jeg aldrig har set før, siger Alan Eustace.

Han udløste sin faldskærm i 5,5 kilometers højde og kunne nyde det sidste kvarter af springet i et mere roligt tempo.

- Jeg har altid overvejet, om man kunne lave et system, der vil tillade mennesker at udforske stratosfæren lige så nemt og sikkert, som man kan udforske havet, siger Eustace.

- Jeg håber, at vi har tilskyndet andre til at udforske denne del af verden, som vi ved så lidt om, tilføjer han sikkert tilbage på Jorden.

Mere om emnet

Se alle

1792 matchende børn: Thailandske julealfer sætter rekord

1
Vild rekord: Mand drejer rundt i 14 timer

Vild rekord: Mand drejer rundt i 14 timer

1
TV-legende slår rekorden: 34 timers vejrudsigt i træk

TV-legende slår rekorden: 34 timers vejrudsigt i træk