Budgetforhandlinger brudt sammen: - Det er rent magtmisbrug


Budgetforhandlinger brudt sammen: - Det er rent magtmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoledebatten deler stadig Assens Byråd i to.

Assens: En krig om ord.

Det er, hvad budgetforhandlingerne i Assens Kommune kan koges ned til. For alle partier i byrådet var torsdag enige om, hvordan pengene i budgettet skal fordeles. Men da det kom til at skulle formulere selve aftaleteksten, så bliver byrådet splittet op i to lejre på grund af omtrent to linjer.

Det er meldingen fra Venstre, SF og Konservative fredag til Fyens Stiftstidende.

- De (Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, red.) hiver en lille seddel op af lommen til sidst, der stiller os et ultimatum om, at vi ikke må mene noget på skoleområdet under valgkampen, siger Mogens Mulle Johansen (SF) og henviser til, at Venstre, SF og Konservative vil rulle overbygningen tilbage til Tommerup Skole fra Tallerupskolen.

Dermed er skårene efter skoledebatten endnu ikke klinket, og byrådet er altså delt i to næsten lige store grupper. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten besluttede i februar at lukke Dreslette Skole og Skallebølle Skole, og at overbygningen på Tommerup Skole skulle flyttes til Tallerupskolen. Det var Venstre, SF og Konservative imod, og splittelsen har flere gange siden da vist sig i byrådssalen - og nu også i selve budgetforliget.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) supplerer:

- Man har før set, at partier får et par linjer med i aftaleteksten. Derfor er døren stadigvæk åben, siger han.

Hovedpunkterne i budgetaftale 2018-2021
- På anlægsområdet afsættes der 7,2 millioner kroner i 2018 til renovering af indskoling og SFO på Tommerup Skole. I hvert af årene 2020 og 2021 afsættes fire millioner kroner til skolerenovering.- Der afsættes et engangsbeløb på tre millioner kroner til både Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget og Social- og Sundhedsudvalget.

- Der øremærkes 1,5 millioner kroner til at understøtte den nye erhvervs- og vækststrategi.

- I årene 2019-2021 afsættes der i alt 3,7 millioner kroner til investeringer i ny infrastruktur, der kan fremme omdannelsen af industriområdet i Tommerup St. til et nyt boligområde, som skydes i gang med et almennyttigt boligbyggeri i 2019.

- Der bidrages med et areal og tre millioner kroner i anlægsmidler til at fremtidssikre Assens bymidte og de havnnære byområder.

- Terrariet i Vissenbjerg får 1,7 millioner kroner i 2018 til indretning af karantænestation.

- Der afsættes i perioden 2018-2020 375.000 kroner til det fælles fynske initiativ "Bike Island".

- Skolestrukturen for folkeskolen fastholdes i valgperioden 2018-2021 for at give ro og tryghed på området.

- Børnepakken er blevet forlænget de næste to år.

- Fagudvalg skal arbejde med dagtilbudsområdet for at indarbejde forslag til en fremtidig struktur for fordelingen af dagplejere og vuggestuepladser.

- Ønske om at fastholde, udvikle og udbrede Eden-tankegangen, derfor afsættes 2,474 millioner kroner i 2018 og 2019 til Social- og Sundhedsudvalget.

- En millioner kroner afsættes til Industrien i Aarup i 2018 og 2019 til renovering og udvidelse af faciliteterne.

- Magtmisbrug

Ena Nørgaard (K) fortæller, at der sagtens kunne være kommet en aftale i hus torsdag.

- Der var faktisk en formulering, som alle kunne nikke ja til, uden nogen var bundet på hænder og fødder, siger hun, uden at hverken hun eller de øvrige fra Venstre eller SF vil fortælle nærmere om, hvad det præcis var, der stod.

Mogens Mulle Johansen tilføjer:

- Det minder om DDR. Og det er ikke en strid om ord, men en strid om, hvem der skal bestemme over mig. Det holder altså ikke i et demokrati, siger han, hvortil Henrik Mott Frandsen (V) supplerer:

- Det er rent magtmisbrug.

På spørgsmålet om det ikke vil skabe ro omkring skolerne, at der ikke bliver skabt usikkerhed omkring, om nogen skal rulles tilbage eller ej, der lyder det fra Dan Gørtz (V):

- Jeg tror godt, at man kan leve med to månedes uro mere, siger han.

Poul Poulsen (R) er det eneste byrådsmedlem, der ikke står i en af de to lejre.

Budgetforhandlinger brudt sammen: - Det er rent magtmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce