Yukos-chef håber på prøveløsladelse

Mikhail Khodorkovskij, Kreml-kritiker og tidligere chef for olieselskabet Yukos, håber på, at han inden længe kan blive prøveløsladt.
Foto: AP Photo/Polfoto

Yukos-chef håber på prøveløsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter knap otte år i fængsel beder den tidligere Yukos-chef, Mikhail Khodorkovskij, om at blive prøveløsladt.

Kreml-kritiker og tidligere chef for olieselskabet Yukos, Mikhail Khodorkovskij, har anmodet om prøveløsladelse, oplyser en hjemmeside til støtte for den tidligere rigmand.

Khodorkovskij har siddet fængslet siden 2003 og har dermed afsonet over halvdelen af sin fængselsdom på 13 år, som han fik for hvidvask af penge og for at have tilranet sig milliarder af statens penge.

Khodorkovskij har erklæret sig uskyldig i anklagerne og siger, at der er tale om en politisk dom.

I sidste uge besluttede en russisk appeldomstol, at den tidligere oliechef skulle blive i fængsel, men nedsatte dog straffen fra 14 til 13 års fængsel. Det betyder, at han kommer ud i efteråret 2016.

Khodorkovskij ragede uklar med den russiske ledelse i Kreml, mens den nuværende premierminister, Vladimir Putin, var præsident.

Khodorkovskij opbyggede Yukos, der så blev splittet op af staten. Hans tilhængere siger, at det skete, fordi Khodorkovskij støttede oppositionen mod Putin økonomisk.

Også Khodorkovskijs partner i Yukos, Platon Lebedev, har sendt et brev til en domstol i Moskva med anmodning om prøveløsladelse.

Yukos-chef håber på prøveløsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce