Yemen vil forhandle med militante


Yemen vil forhandle med militante

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens snesevis af militante fra flere lande strømmer til Yemen, siger Yemens præsident Saleh, at han vil forhandle med de militante, hvis de nedlægger våbnene.

Snesevis af medlemmer af terrornetværket al-Qaeda skjuler sig i afsidesliggende bjergegne i Yemen, siger en højtstående embedsmænd i Yemen.

Hans udtalelser falder samtidig med, at Yemens præsident, Ali Abdullah Saleh, opfordrer al-Qaeda til at nedlægge våbnene og vil forhandle med dem.

- Al-Qaeda-medlemmer, heriblandt saudiarabere og egyptere, er strømmet til Yemen fra Afghanistan og har sluttet sig til lokale hellige krigere i huler, der er hugget ud i de forrevne Kour-bjerge i Yemens sydlige Shabwa-provins, siger provinsguvernør Ali Hasan al-Ahmadi.

- Snesevis af militante saudiarabere og egyptere er kommet til provinsen. De har sluttet sig til yemenitter fra Marib- og Abyan-provinserne og et antal militante fra selve Shabwa-provinsen, siger Ahmadi.

Blandt dem er lederen af al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (AQAP), Nasser al-Wahishi, samt hans næstkommanderende saudiaraberen Saeed Ali al-Shehri. Også den radikale amerikansk-yemenitiske præst Anwar al-Awlaqi befinder sig ifølge guvernøen i Yemen.

AQAP har taget skylden for det mislykkede angreb mod et amerikansk fly juledag. Yemenitiske embedsmænd har sagt, at Farouk Abdulmutallab - den mistænkte flyterrorist - har været i kontakt med Awlaqi.

USA har beskyldt al-Qaedas gren i Yemen for at træne Abdulmutallab, der forsøgte at sprænge et fly fra Northwest Airline i luften, inden det landede i Detroit. Han blev imidlertid overmandet af medpassagerer.

Yemens præsident Saleh siger, at han er rede til at forhandle med de militante, hvis de vender ryggen til volden.

- Hvis al-Qaeda nedlægger våbnene, fordømmer vold og terrorisme og lader fornuften råde, så er vi rede til at forhandle med dem, siger Saleh til Abu Dhabis tv i et interview, der blev viderebragt af Yemens nyhedsbureau Saba søndag.

Yemen vil forhandle med militante

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce