Wammen: Letta kan få Italien tilbage på sporet


Wammen: Letta kan få Italien tilbage på sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europaministeren ser Italiens nye premierminister som manden, der kan få landet tilbage på ret køl.

Europaminister Nicolai Wammen (S) forventer, at Italiens nye premierminister, Enrico Letta, er manden, som kan få kørt landet ind på det rette reformspor og løftet italienerne på vej ud af deres enorme gældskrise.

Derfor glæder det ham, at Enrico Letta lørdag har meddelt præsident Giorgio Napolitano, at han har samlet en ny regering og dermed brudt to måneders politisk dødvande.

- Det er en glædelig nyhed, at der nu dannes en ny regering i Italien under ledelse af Enrico Letta, siger Nicolai Wammen, der mødte Letta i december, til Ritzau.

- Han er en seriøs og målrettet politiker, som, jeg tror, vil få Italien tilbage på sporet og levere de reformer, som er helt nødvendige for både EU og Italien.

46-årige Letta, der er stedfortrædende leder af Demokratisk Parti - det største venstreorienterede parti i Italien, skal som en af sine første opgaver forhandle med eurolandene om mere budget-fleksibilitet til sit land.

Og det er bydende nødvendigt, at italienerne trækker i arbejdstøjet med det samme, fastslår Nicolai Wammen:

- Italien er en af de vigtigste økonomier i EU. Derfor er der brug for, at den nye regering kommer i gang, og det er der nu mulighed for. Det er helt nødvendigt for både Italien og EU.

Italien er eurozonens tredjestørste økonomi, men er ramt af den længste recession i 20 år, og navnlig unge italienere er ofre for arbejdsløshed - i januar lå ungdomsarbejdsløsheden på knap 39 procent.

Samtidig ventes landets økonomi at skrumpe med yderligere 1,3 procent i år.

Enrico Letta siger efter regeringsdannelsen, at regeringen forventes at vinde en tillidsafstemning mandag i det italienske parlament, fordi den er dannet mellem de to største partier fra det politiske højre og venstre.

Wammen: Letta kan få Italien tilbage på sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce