WHO hæver pandemi-alarm

Risikoen for en global pandemi efter udbruddet af svineinfluenza er steget, vurderer verdenssundhedsorganisationen WHO, der har besluttet at hæve pandemialarmen fra fase tre til fase fire. Det siger FN-organisationens vicegeneraldirektør for sundhedssikkerhed og miljø, Keiji Fukuda. WHO's alarmsystem for pandemi består af seks faser, hvor den sjette fase betyder, at en pandemi er på vej.

WHO hæver pandemi-alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

WHO har besluttet at hæve alarmniveauet for pandemi fra tre til fire på grund af svineinfluenzaen. Epidemien er dog ikke uundgåelig, siger WHO-chef.

Risikoen for en global pandemi efter udbruddet af svineinfluenza er steget, vurderer verdenssundhedsorganisationen WHO.

På et møde i aften besluttede WHO derfor at hæve pandemialarmen fra fase tre til fase fire, siger organisationens vicegeneraldirektør for sundhedssikkerhed og miljø, Keiji Fukuda.

Det nye alarmniveau er et udtryk for, at eksperterne i WHO vurderer, at en svineinfluenzaen kan smitte i en befolkningsgruppe, eller et geografisk afgrænset område, og at risikoen for en pandemi dermed er øget betydeligt.

Fukuda siger dog, at en pandemi ikke er uundgåelig, og at WHO fortsat vil følge situationen nøje.

Han påpeger, at beslutningen om at hæve alarmen fra tre til fire er "et betydeligt skridt i retning af en pandemi, men det er også en fase, der siger, at vi ikke er der endnu".

WHO's alarmsystem for pandemi består af seks faser, hvor den sjette fase betyder, at en pandemi er på vej.

WHO hæver pandemi-alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce