WHO: Pandemi kan stadig undgås


WHO: Pandemi kan stadig undgås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

WHO siger, at det kan undgås, at svineinfluenza udvikler sig til en pandemi. Men landene verden over bør være forberedt på det værste.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) siger, at det kan undgås, at svineinfluenza udvikler sig til en pandemi, men at de enkelte lande må forberede sig på det værste.

- Landene må benytte lejligheden til at forberede sig på en pandemi, siger Keiji Fukuda, som er fungerende vicegeneraldirektør i WHO.

Han tilføjer, at det måske bliver en mild, verdensomspændende epidemi. Men han minder samtidig om den spanske syge i 1918-1920, som kostede millioner af mennesker livet.

- Jeg tror, at vi må være bevidste om og anerkende, at influenza bevæger sig på måder, som vi ikke kan spå om, siger WHO-embedsmanden på et pressemøde i Geneve.

Hidtil har over 150 mennesker mistet livet i Mexico som følge af svineinfluenza, som har bredt sig til en række lande rundt om på kloden.

Keiji Fukuda siger, at det stadig er umuligt at sige noget om svineinfluenzas oprindelse.

Han påpeger, at det er afgørende at identificere rejsende fra Mexico, som måske er smittet med svineinfluenza, for at bremse spredningen.

- Det vil hjælpe os til at følge spredningen af virusset verden over, og hvordan det bevæger sig.

Fukuda understreger, at WHO har rettet fokus på udviklingslandenes behov i deres kamp mod sygdommen, da de skønnes at være mest i fare.

- De bliver ramt uforholdsmæssigt hårdt, siger Fukuda.

WHO: Pandemi kan stadig undgås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce