WHO: Asien bedst til at takle epidemier


WHO: Asien bedst til at takle epidemier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asien står bedst rustet til at bekæmpe epidemier som svineinfluenza, siger WHO.

Asien er bedre forberedt end andre regioner på at takle udbruddet af svineinfluenza, mener Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Ifølge organisationen skyldes det, at de asiatiske lande har erfaringer fra tidligere epidemier som for eksempel sars.

Udbruddet af sars førte i 2003 til, at flypassagerer blev undersøgt, skoler blev lukket, og i tusindvis af formodede patienter blev sat i karantæne.

Epidemien, som kostede flere end 800 mennesker livet, gav Asien "en hårdt tiltrængt lektion i overvågning og de rette kontrolmekanismer", siger Peter Cordingley, talsmand for WHO's kontor i Manila.

- Asien er bedre forberedt og i en bedre position end andre, lyder forklaringen.

Cordingley siger, at H1N1-virusset, som mistænkes for at have slået 103 mennesker ihjel i Mexico, er "relativt godartet" baseret på indledende undersøgelser, men han advarer om, at virusset kan mutere til en mere dødbringende stamme.

- Det kan udvikle visse egenskaber og blive et større problem, fastslår Peter Cordingley, der advarer om, at "alle lande i verden er i fare".

WHO slog i lørdags alarm og advarede om, at udbruddet af svineinfluenza kan udvikle sig til en farlig global epidemi, en såkaldt pandemi. Herefter blev adskillige mennesker i går testet for influenzavirusset i Europa, Mellemøsten og Asien.

WHO: Asien bedst til at takle epidemier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce