Voldtægtsofre raser over vatikan-krisemøde


Voldtægtsofre raser over vatikan-krisemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Irske ofre for sexmisbrug afviser resultatet af to dage langt krisemøde mellem paven og 24 biskopper om pædofiliskandalerne i den katolske kirke i Irland.

Et krisemøde mellem paven og irske biskopper om sexmisbrug vækker harme i flere irske organisationer. Paven stod i spidsen for det to dage lange møde med 24 irske biskopper.

Efter mødet i Vatikanet, som blev afholdt efter afsløringer af flere årtiers seksuelt misbrug af børn i den katolske kirke i Irland, kaldte paven misbruget for en "grufuld forbrydelse" og "alvorlig synd".

Lederen af Irlands Krisenetværk for Voldtægtsofre, Fiona Neary, udtrykker ifølge nyhedsbureauet AFP sin "dybe skuffelse" over krisemødet, som hun kalder en "spildt mulighed".

- Det er chokerende for voldtægtskrise-sektoren, at det ikke bliver nævnt, at de systematiske fejl i den katolske tros institutioner er en betragtelig årsag til det seksuelle misbrug af mindreårige, siger Fiona Neary.

Hun bakkes op af lederen for en tilsvarende organisation, One in Four, Maeve Lewis.

- Vatikanet har ikke taget noget ansvar for at have gjort sexmisbruget af børn lettere, men har kun henvist til den irske kirke, siger Maeve Lewis.

Hun kalder det fornærmende, at kirken antyder, at misbruget skyldtes manglende tro og ikke, at de skyldige præster blev flyttet til andre sogn.

I november afslørede en rapport, at biskopperne i den irske hovedstad Dublins ærkebispedømme kendte til de pædofile overgreb. Rapporten har dokumenteret, at misbruget foregik i perioden fra 1975 til 2004.

I stedet for at beskytte de misbrugte børn, valgte biskopperne imidlertid at dække over kirkens forbrydelser.

En ledende talsmand for de misbrugte børn, Andrew Madden, erklærer, at han vil konfrontere Dublins ærkebiskop, Diarmuid Martin, med spørgsmålet om, hvorfor han kom "tomhændet" hjem fra mødet i Vatikanet.

Andrew Madden var tilbage i 1995 den første, der vovede at forlade den katolske kirke i Irland og fortælle om de overgreb, som han var blevet udsat for som ung alterdreng.

Voldtægtsofre raser over vatikan-krisemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce