Voldsom naturgaseksplosion i Belgien


Voldsom naturgaseksplosion i Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GASLEDNING: Mindst 14 personer er dræbt og 200 såret ved en gaseksplosion i byen Ath i det sydlige Belgien
BELGIEN: Mindst 14 personer blev i går dræbt ved en gaseksplosion i det sydlige Belgien.

200 blev såret ved ulykken, som fandt sted i industriområdet Ghislenghien tæt ved byen Ath omkring 40 kilometer sydvest for Bruxelles. En naturgas-rørledning eksploderede, netop som politi og brandmænd var i færd med at undersøge en læk fra rørledningen.

En talsmand for det belgiske sundhedsministerium, Karim Ibourki, oplyste i går eftermiddag, at dødstallet kan forventes at stige yderligere.

- Ifølge den information, som vi har indsamlet, er mange af de 200 sårede meget alvorligt skadede, sagde han.

Eksplosionen skete i et underjordisk afsnit af den rørledning, som bringer gas fra den belgiske havneby Zeebrugge til det nordlige Fran-krig.

Den ødelagde totalt to fabrikker, som ligger på ulykkesstedet, og et område, der rakte adskillige hundrede meter til alle sider, lignede et bombekrater efter ulykken.

Redningshold fra både Belgien og Frankrig ankom til stedet i timerne efter eksplosionen, og ofre med alvorlige brandsår blev med helikopter evakueret til sygehuse rundt omkring i hele Belgien.

Den belgiske premierminister, Guy Verhofstadt, afbrød sin ferie i Italien for at flyve hjem og besøge ulykkesstedet. Der var tale om den alvorligste dødsulykke i Belgien i otte år. (Reuters)

Voldsom naturgaseksplosion i Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce