Voksende muslimsk vrede mod avis


Voksende muslimsk vrede mod avis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimer fra store dele af det norske samfund kritiserer den norske avis Dagbladets Muhammedtegning. Også ikke-praktiserende muslimer er kritiske.

Flere norske muslimer - såvel praktiserende som ikke-praktiserende - er enige om, at det var uklogt, at den norske avis Dagbladet trykte en omstridt tegning af profeten Muhammed, hvor profeten er karikeret som en gris. Det skriver den norske avis Aftenposten.

- Jeg mener, at det her er det værste, norske muslimer har været udsat for. Selv moderate personer, som tidligere har hævet sig over den slags, føler sig nu krænket, siger Aamir Sheikh, der er medlem af det norske Høyre-parti.

Den ikke-praktiserende muslim og tidligere leder af det muslimsk studentersamfund i Norge Mohammed Usman Rana mener, at tegningerne er i en helt anden kategori end de danske Muhammedtegninger:

- Dagbladet har kogt suppe på en provokation og blæst en ikke-eksisterende sag op, forklarer Rana til Aftenposten.

I det norske Storting fik Dagbladets tegning torsdag også kritik fra flere sider. Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, udtalte blandt andet, at avisen har ladet sig manipulere af "enkeltpersoner, som ønsker at hidse en stemning op".

Fredag har muslimer i Norge varslet en demonstration mod Muhammedtegningen foran Stortinget i Oslo.

En af initiativtager er Arfan Bhatti, som i 2008 blev dømt for at have medvirket til beskydning af synagogen i Oslo.

Den planlagte demonstration fredag kommer i kølvandet på, at hundereder af muslimske taxichauffører lørdag og mandag demonstrerede i Oslo.

Voksende muslimsk vrede mod avis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce