ISS kan ses fra Fyn tidligt fredag morgen. Hvis du har fri horisont

Fredag morgen er der for første gang på Fyn mulighed for med det blotte øje at se en rumstation med en dansk astronaut om bord. Men man skal tidligt op, og man skal stå højt, fortæller Karsten Bomholt, formand for de fynske amatørstronomer.

Den Internationale Rumstation, ISS, med Andreas Mogensen om bord kan kl. 4.58 lige akkurat ses fra Fyn, hvis man står med frit udsyn over horisonten. Kig mod syd og følg ISS, der dukker op som en lysende kugle og flyver lavt hen over horisonten, inden den forsvinder mod øst.

Passagen er hurtigt overstået, men du kan lige nå at vinke til Andreas Mogensen og ønske ham god hjemfart. Han skal allerede hjem til Jorden natten efter. (hafa)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.

Mere om emnet

Se alle
Astro-Andreas: Udsolgt i Odense på 25 minutter

Astro-Andreas: Udsolgt i Odense på 25 minutter

Astro-Andreas kommer til Fyn

Astro-Andreas kommer til Fyn

Rumeventyr: Astronaut-Andreas er sikkert tilbage på Jorden

Rumeventyr: Astronaut-Andreas er sikkert tilbage på Jorden