Vesten fordømmer Irans brutale fremfærd


Vesten fordømmer Irans brutale fremfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vesten fordømmer Irans fremfærd mod reformbevægelsen, der indtil videre har kostet mindst 22 mennesker livet. Også Rusland opfordrer regimet til at holde igen.

Det internationale samfund fordømmer så godt som enstemmigt Irans hårde fremfærd mod reformvenlige demonstranter i Teheran. Fordømmelserne kommer samtidig med, at dødstallet i forbindelse på uroligheder nu er oppe på mindst 22.

EU-formandslandet Sverige fordømmer i en erklæring "brugen af magt mod demonstranter, der i bund og grund forsøger at gøre brug af deres ytrings- og forsamlingsfrihed".

- Ytringsfrihed og forsamlingsfrihed er en universal menneskeret, der skal respekteres. fastslår Sverige på vegne af EU.

Tysklands kansler, Angela Merkel, kalder de iranske sikkerhedsstyrkers fremfærd for "uacceptabel", mens Storbritanniens udenrigsminister, David Miliband, priser det "store mod", der er blevet udvist af demonstranterne.

Frankrig gentog mandag sin fordømmelse af Teherans hårde kurs mod reformbevægelsen, og påpeger, at dette ikke vil "føre nogle vegne".

- En optrapning af undertrykkelsen vil ikke føre nogle vegne, hedder det i en erklæring far det franske udenrigsministerium.

Også Rusland udtrykker bekymring over urolighederne, og opfordrer parterne til tilbageholdenhed.

- Vi er bekymrede over de begivenheder, der er fundet sted de seneste dage. Vi mener, at det vigtigste nu er at vise tilbageholdenhed og finde kompromisser, der bygger på retsstaten, hedder det i erklæringen fra udenrigsministeriet i Moskva.

Vesten fordømmer Irans brutale fremfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce