Verdens mægtigste samles i fransk badeby

Verdens mægtigste samles i fransk badeby
Foto: POLFOTO/AP

Verdens mægtigste samles i fransk badeby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

G8-topmødet i Deauville er skudt i gang med storsmilende præsidenter, intens mødeaktivitet og fransk luksus.

Så er otte af verdens mægtigste personer samlet i den franske luksus-badeby Deauville i Normandiet.

Med en storsmilende fransk præsident, Nicolas Sarkozy, som vært er stats- og regeringscheferne for G8-landene ankommet til det årlige topmøde for verdens otte førende industrinationer

USA's præsident, Barack Obama, og Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, ankom som de sidste til mødet til fods.

Forinden havde de to præsidenter holdt et bilateralt møde på Obamas hotel, hvor de blandt andet diskuterede USA's planer om at oprette et missilforsvar i Europa og Ruslands indtræden i Verdenshandelsorganisationen (WTO)

Barack Obama ankom til G8-topmødet direkte fra London, hvor han har været siden mandag aften som led i en større Europa-rundtur. Umiddelbart efter G8-mødets afslutning fredag fortsætter han til turens sidste stop: Polen.

Mødeværten Nicolas Sarkozy fik ikke kun trykket hænder med de mange gæster. Han tog også turen væk fra den røde løber for at hilse på nogle af de mange lokale beboere i Deauville, som er mødt op for at se de prominente gæster ankomme.

G8-topmødet ses i Frankrig som en tiltrængt mulighed for, at Sarkozy, der kæmper med dårlige meningsmålinger inden næste års præsidentvalg, kan sole sig i spotlyset sammen med de øvrige G8-ledere fra USA, Tyskland, Storbritannien, Italien, Rusland, Japan og Canada.

Samtidig vil Sarkozy bruge mødet til at forsøge at få de øvrige stormagter til at støtte den franske finansminister, Christine Lagarde, som ny chef for Den Internationale Valutafond (IMF).

Derudover er det støtten til nye demokratier i kølvandet på Det Arabiske Forår og fremtiden for atomkraft efter katastrofen i Japan, som står højest på dagsordenen ved G8-topmødet.

Inden starten på det officielle topmøde nåede Sarkozy også at holde et bilateralt møde med Dmitrij Medvedev.

Her fik de afsluttet en opsigtvækkende handel, hvor Rusland køber fire avancerede helikopter-bærende hangarskibe fra Frankrig. Det er det første store russiske indkøb af militærmateriel i et Natoland siden afslutningen på den kolde krig.

Verdens mægtigste samles i fransk badeby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce