Verdens førende lande vil bekæmpe voldtægt under krig


Verdens førende lande vil bekæmpe voldtægt under krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundredtusindvis af kvinder og børn er blevet udsat for sexforbrydelser under konflikter i Afrika og Bosnien.

Klodens førende industrinationer har torsdag forpligtet sig til en række tiltag, der skal bekæmpe voldtægt under krig.

Udenrigsministrene fra G8-landene er enige om at bruge 27 millioner euro på at sætte en stopper for de seksuelle grusomheder, som Storbritanniens udenrigsminister kalder "en af de største og mest vedholdende uretfærdigheder i verden".

- Jeg er glad for at kunne fortælle, at vi i dag er nået frem til en historisk aftale, siger William Hague.

Den amerikanske filmstjerne Angelina Jolie, som er særlig udsending for FN i flygtningespørgsmål, var også til stede ved G8-mødet i London. Hun kalder erklæringen for "længe ventet".

- Voldtægt er ikke et kvindespørgsmål. Det er et humanitært anliggende, et globalt problem, og det hører til her på toppen af dagsordenen i de internationale beslutningsprocesser, lyder det fra Angelina Jolie.

Skuespilleren og den britiske udenrigsminister besøgte i sidste måned DR Congo for at sætte fokus på problemstillingen, som Storbritannien har prioriteret højt på årets G8-topmøde.

FN rapporterer, at i en region i det afrikanske land blev 11 babyer voldtaget sidste år - alle var mellem seks måneder og et år.

William Hague siger, at langt størstedelen af voldtægterne finder sted i Afrika. Omkring 250.000 kvinder er blevet voldtaget over det seneste årti i DR Congo, og hundredtusindvis har lidt samme skæbne under folkedrabene i Rwanda i 1990'erne.

Men den britiske udenrigsminister påpeger, at titusindvis også er blevet voldtaget under krigen i Bosnien.

G8-landene har i den nye erklæring forpligtet sig til at arbejde hen mod en ny protokol, der skal fastsætte, hvordan sex-forbrydelserne skal efterforskes.

Desuden skal G8-nationernes militærstyrker have ny træning i, hvordan de skal håndtere voldtægterne, samtidig med at der skal ydes støtte til at retsforfølge gerningsmændene i de lande, der er hårdest ramt.

Verdens førende lande vil bekæmpe voldtægt under krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce