Verden svigter Gaza og genopbygningen


Verden svigter Gaza og genopbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genopbygningen af Gaza efter Israels invasion og omfattende ødelæggelser kommer til at vare 500 år i det nuværende tempo, siger nødhjælpsorganisationer.

Det internationale samfund svigter palæstinenserne i Gaza. Genopbygningen af Gaza efter Israels invasion og omfattende ødelæggelser for et år siden kommer til at vare 500 år i det nuværende tempo.

Det siger 16 nødhjælpsorganisationer i en rapport, som er stærkt kritisk både over for Israels fortsatte blokade af Gaza og det internationale samfunds manglende evne og vilje til at lægge pres på den israelske regering.

- Verden har forrådt beboerne i Gaza ved ikke at få stoppet Israels blokade af området og dermed genopbygningen, hedder det i rapporten.

De 16 organisationer skriver, at Israel overtræder international humanitær lov ved at gennemføre "kollektiv afstraffelse" af palæstinenserne med sin blokade af Gaza. Israel forhindrer, at cement, stål og andre byggematerialer kommer frem til de cirka 1,5 millioner palæstinensere, som holdes indespærret i Gaza.

Kun 41 lastbiler med byggematerialer har fået lov til at komme ind i Gaza siden den tre uger lange invasion, der sluttede i januar. Organisationerne skriver, at mange tusinde lastbiler med byggematerialer er nødvendig for at genetablere de mange bygninger, som israelerne destruerede eller beskadigede.

- Det internationale samfund er kommet med hensigtserklæringer, men har ikke gjort meget for at modvirke den ødelæggende politik med at forhindre genopbygningen, hjælpe beboerne og skabe økonomisk genrejsning, siger Jeremy Hobbs, chef for hjælpeorganisationen Oxfam.

Israel siger, at det er Hamas' politiske ledere i Gaza, der er skyld i blokaden og den manglende genopbygning.

Verden svigter Gaza og genopbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce