Venezuela afviser omtælling af præsidentvalg


Venezuela afviser omtælling af præsidentvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndighederne afviser opfordringer fra udlandet og oppositionen om at dobbelttjekke søndagens valgresultat.

Det Nationale Valgråd i Venezuela bekræfter, at Nicolas Maduro vandt søndagens præsidentvalg.

Samtidig afviser rådet opfordringer fra USA og Organisationen af Amerikanske Stater (OAS) om en genoptælling af stemmerne.

Maduro vandt en kneben sejr med 50,75 procent af stemmerne, mens den borgerlige oppositionsleder, Henrique Capriles fik 48,97 procent ifølge den endelige opgørelse fra valgrådet. Det svarer til en forskel på cirka 265.000 stemmer.

Capriles har krævet en omtælling og endnu ikke accepteret resultatet.

Det Hvide Hus sagde mandag, at en genoptælling af søndagens præsidentvalg i Venezuela er "nødvendig":

- En omtælling synes at være et vigtigt, fornuftigt og nødvendigt skridt for at sikre, at alle venezuelanere har tillid til resultaterne, sagde talsmand for Det Hvide Hus Jay Carney.

Henrique Capriles forlangte kort efter, at valgresultatet var blevet offentliggjort, at han ville have hver eneste stemme talt om, og at han ikke ville anerkende en valgsejr til Nicolas Maduro, før en sådan omtælling er sket.

Nicolas Maduro, der var Hugo Chavez' håndplukkede kandidat, ventes formelt at blive annonceret som vinder af søndagens præsidentvalg mandag aften.

Udnævnelsen vil ske ved en ceremoni i Venezuelas hovedstad, Caracas, og de statslige medier i landet opfordrer alle indbyggere i det sydamerikanske land til at overvære begivenheden.

Politiet måtte i en af hovedstadens mere velhavende forstæder affyre tåregas mod tilhængere af Capriles, som protesterede imod valgets resultat med råb om "svindel" og "omtælling".

Venezuela afviser omtælling af præsidentvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce