Valgets taber kræver alle stemmer genoptalt i Venezuela


Valgets taber kræver alle stemmer genoptalt i Venezuela

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi anerkender ikke noget valgresultat, før hver eneste stemme er blevet talt igen, siger Henrique Capriles.

Taberen ved Venezuelas præsidentvalg, Henrique Capriles, der fik 49 procent af stemmerne, siger, at han vil have hver eneste stemme talt om. Og han vil ikke anerkende en valgsejr til den fungerende præsident, Nicolas Maduro, før det er sket.

- Taberen i dag er dig, siger Capriles med henvisning til Maduro, og tilføjer:

- Vi anerkender ikke noget valgresultat, før hver eneste stemme er blevet genoptalt.

Det Nationale Valgråd siger, at Maduro fik 50,66 procent af stemmerne, mens Capriles fik 49,07 procent - en forskel på mindre end 300.000 stemmer.

Venezuela anvender elektroniske stemmemaskiner, der udskriver en stemmeseddel som backup for hver elektroniske stemme.

Det omstridte valgresultat forstærker spændingerne i det dybt splittede sydamerikanske land, hvor tilhængerne af Maduro tidligt mandag fejrede hans sejr med fyrværkeri og fest.

- Sejren er endnu en hyldest til vores kommandant Hugo Chavez, siger den 50-årige Maduro, som har gjort det klart, at han er åben over for en ny optælling af stemmerne.

Henrique Capriles, som ønsker forandring i den splittede nation med 27 millioner indbyggere, kom overraskende tæt på en valgsejr, da Maduro har redet på en bølge af Chavez-sympati.

Maduro, der var vicepræsident under Chavez, forsøger at fremstå som den afdøde præsidents "søn", og han lover at fortsætte forgængerens kurs, der via olieindtægter har reduceret fattigdommen i landet.

Men der er udbredt usikkerhed på grund af høj kriminalitet, kronisk mangel på fødevarer og høj inflation.

Chavez, som var Venezuelas præsident gennem 14 år, døde 5. marts efter længere tids kamp mod kræft. Maduro har svoret, at han vil være trofast mod Chavez' socialistiske politik og har også kopieret sin afdøde mentors frembrusende retorik.

Valgets taber kræver alle stemmer genoptalt i Venezuela

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce