De første målinger ved det franske valg giver Emmanuel Macron en overbevisende sejr. Ifølge målingerne står han til at have mere end 60 procent af vælgerne bag sig.

Mens stemningen var mat i den sydlige del af Frankring, så var der jubel på Place de la Sorbonne og foran Louvre i Paris, da de første målinger blev offentliggjort. Det skete umiddelbart efter klokken 20, da valgstederne lukkede søndag aften.

- Det her er blevet et meget klart resultat, men Frankrig står stadig over for kæmpe udfordringer. For resultatet er stadig et nederlag til de gamle partier, men vi ved ikke, om det er en sejr for de nye siger politisk redaktør Elisabet Svane, der har fulgt det franske valg fra Paris.

Omkring klokken 20.15 erkendte Marine le Pen at hun havde tabt valget og ønskede Macron tillykke med sejren.

- Selv om der lige nu er en supergod stemning, så er det også en afventende stemning. Man har sagt, hvad man ikke vil og med valget Macron har store dele af Frankrig igen sagt nej til det yderste højre. Men Marine Le Pen er stadig en stor spiller. Så selv om Macron har vundet præsidentposten, så har han ikke vundet landet endnu, siger Elisabet Svane.

Mere om emnet

Se alle

Macron indsættes som fransk præsident søndag

Samuelsen: Macron-sejr lægger op til gode snakke i EU

Samuelsen: Macron-sejr lægger op til gode snakke i EU

Macron vil ikke straffe briterne for at forlade EU