Det ligner regulær krig i Sydossetien og også i Abkhasien er der rapporter om kampe, mens Georgien og Rusland udveksler gensidige beskyldninger.
Georgien opfordrede i dag til våbenhvile, efter at russiske bombefly udvidede offensiven for at tvinge georgiske styrker væk fra udbryderrepublikken Sydossetien.

Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, lod i en samtale med USA's præsident, George W. Bush, imidlertid forstå, at den eneste løsning er, at Georgien trækker sine styrker ud af Sydossetien.

Imens synes også situationen i Georgiens anden udbryderrepublik Abkhasien at komme ud af kontrol. Abkhasiens udenrigsminister siger, at abkhasiske styrker har indledt en luft- og artillerioffensiv for at tvinge georgiske styrker ud af republikken.

Rusland meddelte lørdag, at dets styrker har indtaget Sydossetiens hovedby Tskhinvali. Det benægter Georgien imidlertid. Kampene truer olie- og gasrørledninger, der betragtes som vitale for Vesten.

Georgiens økonomiske samarbejdsminister sagde lørdag, at Rusland havde gennemført et fejlslagent angreb på den store olierørledning på ruten Baku-Tblisi-Ceyhan. Det kunne dog ikke bekræftes fra anden side.

Mere om emnet

Se alle

Sydossetien vil have russisk militærbase

Georgien venter på russisk tilbagetog

Georgien venter på russisk tilbagetog

Bush advarer Rusland om regioner