Våbnene taler i Kaukasus


Våbnene taler i Kaukasus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ligner regulær krig i Sydossetien og også i Abkhasien er der rapporter om kampe, mens Georgien og Rusland udveksler gensidige beskyldninger.

Georgien opfordrede i dag til våbenhvile, efter at russiske bombefly udvidede offensiven for at tvinge georgiske styrker væk fra udbryderrepublikken Sydossetien.

Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, lod i en samtale med USA's præsident, George W. Bush, imidlertid forstå, at den eneste løsning er, at Georgien trækker sine styrker ud af Sydossetien.

Imens synes også situationen i Georgiens anden udbryderrepublik Abkhasien at komme ud af kontrol. Abkhasiens udenrigsminister siger, at abkhasiske styrker har indledt en luft- og artillerioffensiv for at tvinge georgiske styrker ud af republikken.

Rusland meddelte lørdag, at dets styrker har indtaget Sydossetiens hovedby Tskhinvali. Det benægter Georgien imidlertid. Kampene truer olie- og gasrørledninger, der betragtes som vitale for Vesten.

Georgiens økonomiske samarbejdsminister sagde lørdag, at Rusland havde gennemført et fejlslagent angreb på den store olierørledning på ruten Baku-Tblisi-Ceyhan. Det kunne dog ikke bekræftes fra anden side.

Våbnene taler i Kaukasus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce