Våben fra Nordkorea skulle til Iran


Våben fra Nordkorea skulle til Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et fly fyldt med våben fra Nordkorea skulle til Iran. Flyet og dets last blev for halvanden uge siden tilbageholdt i Thailands hovedstad Bangkok.

Det fly, der for halvanden uge siden blev afsløret i Bangkok med lasten fuld af våben fra Nordkorea, skulle til Iran med sin last, skriver The Wall Street Journal, der citerer dokumenter, som eksperter i våbensmugling har fundet frem til.

Fragtflyet fra Nordkorea foretog den 11. december en ikke planlagt mellemlanding i Bangkok for at tanke brændstof. Officielt var lasten udstyr til olieboring.

Men de thailandske myndigheder havde fået et tip fra de amerikanske myndigheder om at kigge lasten nærmere efter i sømmene. Her viste det sig, at flyet medbragte 40 ton missiler, granater og andre våben.

I juni skærpede FN sanktionerne overfor Nordkorea og forbød al våbeneksport fra landet, efter dets atomprøvesprængninger og missilaffyringer.

Den hviderussiske pilot på flyet og fire besætningsmedlemmer fra Kasakhstan blev anholdt, men har forklaret, at de troede at de fløj med olieboringsudstyr. De bakkes op af en efterforsker, der til The Wall Street Journal forklarer, besætningen højst sandsynligt ikke har vidst, at den fløj med våben.

Folkene bag våbensmuglingen gemmer sig bag et netværk af selskaber, som har leaset flyet til hinanden på kryds og tværs.

Våben fra Nordkorea skulle til Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce