Usikkerhed om bortførte biskoppers skæbne


Usikkerhed om bortførte biskoppers skæbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der hersker forvirring om, hvad der er sket med de to biskopper, der blev bortført mandag i Syrien.

Tirsdag forlød det, at de to biskopper, som mandag blev bortført af bevæbnede mænd ved den nordlige by Aleppo i Syrien, var frigivet. Men onsdag melder kirkelige kilder i Damaskus og Aleppo, at biskopperne stadig er bortført.

En kilde fra det syrisk-ortodokse ærkebispedømme i Aleppo siger, at de to bortførte biskopper ikke er blevet frigivet, og at han var helt uvidende om enhver kontakt med deres bortførere.

Ved det græsk-ortodokse patriarkat i Damaskus siger en anden kilde ligeledes, at der ingen tegn er eller har været på, at biskopperne er blevet løsladt. Heller ikke han kender til nogen kontakt til dem eller bortførerne.

Ifølge Syriens statslige nyhedsbureau blev den syrisk-ortodokse biskop Yohanna Ibrahim og den græsk-ortodokse biskop Paul Yazigi bortført af en "terrorgruppe", da de var ved at udføre humanitært arbejde mandag.

Et medlem af oppositionsbevægelsen Den Syriske Nationale Koalition, Abdulahad Steifo, siger, at de to mænd blev bortført, da Ibrahim kom for at hente Yazigi, efter at han var kommet ind i et oprørskontrolleret område i det nordlige Syrien.

Kirker mange steder i verden har krævet en øjeblikkelig frigivelse af de to præster, og Vatikanet sagde tirsdag, at pave Frans fulgte udviklingen meget nøje og bad for de to biskopper.

Vestligt støttede oprørere i den syriske opposition afviser at kende noget til bortførelsen.

Den ene af biskopperne, Yohanna Ibrahim, er kendt for at have mæglet ved mange løsladelser af ofre for kidnapninger - specielt kristne.

Usikkerhed om bortførte biskoppers skæbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce