Ungarsk politi har indledt straffesager mod migranter


Ungarsk politi har indledt straffesager mod migranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungarsk politi har indledt straffesager mod 35 migranter, som krydsede landets lukkede grænse til Serbien.

Ungarsk politi har indledt straffesager mod 35 migranter, som illegalt krydsede landets lukkede grænse til Serbien, skriver det statslige nyhedsbureau MTI ifølge Reuters.

Ungarsk politi anholdt tirsdag blandt andre ni syrere og syv afghanere for illegalt at have krydset grænsehegn fra Serbien.

Anholdelserne sker i henhold til en ny lov, der gør det muligt for ungarsk politi og retsvæsen at fængsle migranter og tilbageholde og udvise asylansøgere.

MTI skriver, at de ungarske myndigheder har modtaget 94 asylansøgninger i to transitzoner tirsdag. 19 af ansøgningerne er blevet afvist og syv er blevet appelleret.

Myndighederne siger, at 74 personer - 13 familier og to ældre - har anmodet om at få særlig behandling.

Rekord mange migranter og flygtninge krydsede mandag grænsen fra Serbien til Ungarn, inden at en uofficiel, men flittigt benyttet grænseovergang ved midnatstid blev lukket af de ungarske myndigheder.

I alt krydsede 9380 personer grænsen, oplyser politimyndighederne. Det er det højeste antal på en enkelt dag i år.

Ungarn er af mange flygtninge og migranter blevet brugt som transitland, men der er en ny situation efter opførelsen af et 3,5 meter højt hegn på den 175 kilometer lange grænse mod syd.

En fotograf fra Reuters i området siger, at han tidligt tirsdag så over 100 migranter gå gennem marker ind i EU-landet Kroatien. De fleste af migranterne var ankommet til byen Sid ved den kroatiske grænse i busser fra Serbiens sydlige grænse til Makedonien.

Andre kom i taxaer - nogle af dem var irakere.

Ifølge serbiske medier er mindst 10 busser med migranter kørt til Sid ved Kroatien fra den sydlige serbiske by Presevo, hvortil adskillige tusinde ankommer hver dag fra Makedonien, efter at de i dagevis har bevæget sig mod nord på Balkan.

Ungarsk politi har indledt straffesager mod migranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce