Fra tirsdag vil enhver migrant, der krydser Ungarns grænse ulovligt, blive anholdt.

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, siger, at flygtninge og migranter de seneste dage har gjort oprør mod de ungarske myndigheder og indtaget jernbanestationer. Derfor skruer politiet bissen på fra næste uge, meddeler han.

- I betragtning af, at vi står over for et oprør fra illegale indvandrere, så har politiet gjort et usædvanligt godt arbejde og uden at bruge magt, siger Orban efter et møde med Manfred Weber, der er formand for den konservative partigruppe i Europa-Parlamentet, Det Europæiske Folkeparti.

- De har besat jernbanestationer, nægtet at give fingeraftryk, undladt at samarbejde, og de er uvillige til at gå til steder, hvor de kan få mad, vand, overnatning og lægebehandling. De har gjort oprør mod lov og orden i Ungarn.

Han siger, at skrappe indvandrerlove vil træde i kraft fra tirsdag. Fra da af vil migranter, der krydser Ungarns grænse illegalt, blive anholdt.

Hidtil har 170.000 flygtninge og migranter krydset den ungarske grænse i år.

Ungarn er fortsat i gang med at bygge et fire meter højt hegn ved grænsen til Serbien for ifølge regeringen at forhindre, at tilstrømningen af flygtninge og migranter kommer ud af kontrol.

Myndighederne har netop fredag forhøjet antallet af soldater til at bygge hegnet, så i alt 3800 mennesker er sat ind på opgaven, oplyser forsvarsminister Istvan Simicsko ifølge nyhedsbureauet AFP.