Undveget politimorder jages i Sverige


Undveget politimorder jages i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDE: En af fire flygtede fanger er politimorderen Tony Olsson
Svensk politi anholdt i går en af de fire fanger, der tidligere på dagen flygtede fra fængslet ved Södertälje sydvest for Stockholm.

Manden blev pågrebet ikke langt fra, hvor de undvegnes flugtbil blev fundet, oplyser svensk politi.

En svensk polititalsmand ønsker ikke at oplyse, hvem af de fire undvegne fanger, der er tale om.

- Jeg har endnu ingen detaljer. Det eneste, jeg ved, er, at han blev anholdt på en mark ikke langt fra flugtbilen, siger talsmand Sven-Åke Classon.

Den anholdte er blevet ført til varetægtsfængslet på Kungsholmen i Stockholm.

- Vi er glade for, at vi nu har taget den første, siger Classon.

Svensk politi fortsætter med at gennemsøge det område, hvor den undvegne blev anholdt.

- Der er ingen garanti for, at de andre fortsat holder sammen, men vi vil naturligvis gennemsøge det aktuelle område, siger politiets pressetalsmand Lars Grönskog.

Heller ikke han kunne redegøre nærmere for omstændighederne med anholdelsen, men det var efter alt at dømme udramatisk.

Blandt de fire undvegne fra fængslet Hall ved Grindsjön er den svenske nynazist og livstidsfange Tony Olsson, der blandt andet er dømt for drab på to politibetjente. Yderligere tre fanger flygtede samtidig med Tony Olsson. De fire truede vagterne i fængslet med en pistol, oplyser svensk politi.

Undervejs kom det til en skudveksling mellem fængselsbetjente og de fire indsatte. Ingen kom dog til skade ved skudepisoden.

Det er ikke blevet oplyst, hvem de tre øvrige indsatte er, men tilsyneladende afsoner de straffe på mellem tre og 12 år for narkokriminalitet, røveri og mishandling.

Tony Olsson afsoner en livstidsdom for røveri mod Östgötabanken i Kisa og efterfølgende drab på to politibetjente ved en vejspærring i byen Malexander 28. maj 1999. Han blev pågrebet af svensk politi i Costa Rica 6. juni 1999 og hentet tilbage til Sverige. Han betegnes som farlig. Olssons to medskyldige, Andreas Axelsson og Jackie Arklöv afsoner ligeledes livstidsstraffe for bankrøveriet og drabet.

Undveget politimorder jages i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce