Ukraines præsidentvalg skal for retten


Ukraines præsidentvalg skal for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taberen i det ukrainske præsidentvalg, Julia Timosjenko, nægter at anerkende resultatet. Hun taler om valgsvindel og vil have sagen for retten.

Ukraines premierminister, Julia Timosjenko, erklærede lørdag, at hun havde beviser på, at hendes rival, Viktor Janukovitj, svindlede ved præsidentvalget 7. februar.

Timosjenko vil bringe sagen for retten, fordi hun bestrider Janukovitjs sejr. I sin første egentlige offentlige optræden siden søndagens meningsmåling siger den karismatiske 49-årige Timosjenko:

- Jeg mener helt bestemt, at Janukovitj ikke er vores præsident. Uanset hvad der sker i fremtiden, vil han aldrig blive Ukraines lovligt valgte præsident.

Men i en tv-udsendelse lovede hun ikke at opfordre folk til at storme ud på gaderne og demonstrere, som det skete under Den Orange Revolution i 2004. Den gang stod hun bag en vellykket protest mod ham og fik valget gjort ugyldigt på grund af svindel.

- Jeg vil ikke opfordre til en ny "Maidan" (demonstrationerne på Uafhængighedspladsen) og vil ikke tillade offentlige demonstrationer, siger hun.

Timosjenko hævder, at der var svindlet med flere end en million stemmer, der ville have givet hende sejren. Ifølge de foreløbige officielle tal slog Janukovitj hende med 3,5 procentpoint, svarende til omkring 880.000 stemmer.

- I dag kan jeg med sikkerhed sige, at Ukraines valg var udsat for svindel, og det er ikke en politisk erklæring, men en klar juridisk vurdering fra advokater, siger Julia Timosjenko og fortsætter:

- Med dette bevis har jeg besluttet at gøre det eneste rigtige, at prøve valgresultatet for retten. Jeg vil forsvare vores stat og den beslutning, vi har truffet på grundlag af de juridiske dokumenter. Undlader vi at gå rettens vej, vil det være samme som at overgive Ukraine til kriminelle uden kamp, siger hun.

Ukraines præsidentvalg skal for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce