Ukraines ny regering tager form


Ukraines ny regering tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ukraines nyvalgte præsident, Viktor Janukovitj, har udset sig tre kandidater til premierministerposten. Han venter en koalitionsregering på plads snart.

Viktor Janukovitj, der vandt præsidentvalget i Ukraine for to uger siden, er tæt på at finde en premierminister, der erstatter den nuværende, hans rival Julia Timosjenko.

Søndag satte han navn på tre kandidater, der er på hans liste over en mulig premierminister i Ukraines kommende regering.

- Forhandlingerne kredser om tre personer, siger Janukovitj til ukrainsk tv og tilføjer, at han venter at have udpeget sin ny premierminister inden for en uge.

De tre kandidater er forretningsmanden Sergej Tigipko, tidligere udenrigsminister Arsenij Jatsenjuk og tidligere finansminister Mikola Azarov. Sidstnævnte er den eneste fra Janukovitjs eget parti, Regionernes Parti.

Som præsident deltager Janukovitj ikke i dannelsen af en koalitionsregering, men spørgsmålet om, hvem der bliver premierminister ses som afgørende for fremtidige politiske samarbejdspartnere.

Efter en bitter valgkamp og Janukovitjs sejr med 3,48 procent flere stemmer end Julia Timosjenko, har Janukovitj bedt hende træde tilbage fra premierministerposten.

Timosjenko har hidtil afvist at anerkende valgresultatet, men trak lørdag en retslig klage tilbage med den begrundelse, at hun ikke havde tiltro til den domstol, der skulle behandle sagen.

- Jeg tror, at Timosjenko godt forstår, at der ikke er udsigt til, at hun skal arbejde som premierminister, siger Janukovitj til ukrainsk tv og tilføjer, at han forventer at hun træder tilbage af sig selv. Ellers har parlamentet mulighed for at gennemføre en mistillidsafstemning for at tvinge hende fra posten.

Ukraines ny regering tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce