Ukraine og Rusland enes om olie


Ukraine og Rusland enes om olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kan uhindret strømme olie fra Rusland gennem Ukraine til Europa i 2010. En aftale betyder en forhøjelse af den ukrainske transitafgift på russisk olie.

Rusland og Ukraine har indgået en aftale, som sikrer, at russisk olie fortsat strømmer gennem ukrainsk territorium til kunder i Europa.

Aftalen indebærer, at Rusland accepterer en forhøjelse af transitafgiften på 30 procent.

Det oplyser det statslige ukrainske olie- og gasselskab Naftogaz.

- Der bliver ingen krise. Vi underskrev en aftale i aftes, siger en Naftogaz-talsmand.

Naftogaz kommer ikke med detaljer om den afgift, som det statslige russiske gasselskab Gazprom har godtaget at betale. Men en regeringskilde siger til det britiske nyhedsbureau Reuters, at afgiften bliver på 6,60 euro (49 kroner) per ton olie for hele turen gennem Ukraine i 2010.

Kilden siger også, at Ukraine og Rusland har lavet aftale om mængden af olie, som bliver på 15 millioner ton i det kommende år. Den russiske olie via Drusjba-rørledningen er tiltænkt blandt andet Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn.

Rusland leverede i alt 17,1 millioner ton olie i 2008. Mængden for i år er ikke kendt endnu.

Europa har fulgt olieforhandlingerne mellem Rusland og Ukraine tæt, efter at de russiske leverandører drejede midlertidigt om for hanerne i vinteren 2006 og 2009.

Beskeden om aftalen kommer kun få timer efter, at den russiske premierminister, Vladimir Putin, beskyldte Ukraine for at fravige positionen for et transitland for olie.

Ukraine og Rusland enes om olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce