Ukendt gruppe: Vi bombede Iraks kirker


Ukendt gruppe: Vi bombede Iraks kirker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IRAK: En irakisk gruppe tog i går skylden for den række af attentater, der søndag ramte kirker i Irak og dræbte 11 mennesker.

Den hidtil ukendte islamiske gruppe, der kalder sig Planlægning og Opfølgningsorganisationen i Irak, sagde i en erklæring på en internethjemmeside, hvor grupper i den seneste tid har taget skylden for anslag i Irak, at "vi advarede jer".

Det har ikke været muligt at verificere, om gruppen stod bag, eller om der findes sådan en gruppe.

Religiøs konflikt

Tidligere i går beskyldte Irak den al-Qaeda tro Abu Musab al-Zarqawi for at stå bag bølgen af bombeangreb mod landets kirker. De irakiske myndigheder siger, at de militante oprørere er ude på at udløse en religiøs konflikt og drive de kristne ud af landet.

- Der er ingen skygge af tvivl om, at dette bærer Zarqawis fingeraftryk, sagde Iraks nationale sikkerhedsrådgiver, Mowaffaq al-Rubaie.

- Zarqawi og hans ekstremister er grundlæggende ved at drive en kile ind mellem muslimer og kristne i Irak. Det er indlysende, at de ønsker de kristne fordrevet fra landet, sagde han.

Henrettelse

En gruppe tilknyttet Zarqawi, den mest eftersøgte mand i Irak, dræbte også et tyrkisk gidsel ifølge islamiske hjemmesider, som i går viste en videosekvens af drabet.

På videooptagelsen af henrettelsen af tyrkeren skød en maskeret mand gidslet, mens han sad i en stol. Da manden faldt til jorden, skød den bevæbnede mand ham yderligere to gange med en pistol, mens han råbte: "Gud er størst!"

Den tyrkiske fange, iklædt skjorte og bukser, sagde tidligere på båndet, at han hed Murat Yuce og kom fra Corum.

Inden han blev skudt, opfordrede han tyrkiske virksomheder til at forlade Irak.

- Jeg så med mine egne øjne den amerikanske undertrykkelse i Irak. Men jeg blev her for at tjene en smule penge, sagde han.

Det stod ikke klart, hvor han var blevet bortført. (Reuters)

Ukendt gruppe: Vi bombede Iraks kirker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce