Ukendt egypter er al-Qaedas nye leder

Al-Qaeda har udpeget en ny leder efter drabet på Osama bin Laden.
Foto: AP Photo/Polfoto

Ukendt egypter er al-Qaedas nye leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al-Qaeda har udpeget en ukendt egypter som ny leder, men han bliver formentlig ikke siddende længe.

Terrornetværket al-Qaeda har valgt en tidligere officer fra Egyptens specialstyrker til midlertidig leder. Det sker lidt mere end to uger efter USA's drab på al-Qaedas hidtidige leder Osama bin Laden, rapporterer CNN.

Saif al-Adel, en af netværkets chefstrateger og højtstående militære ledere, er blevet udpeget som midlertidig leder, siger den tidligere libyske terrorist Noman Benotman, der har afsvoret al-Qaedas ideologi, til CNN.

Den pakistanske avis The News bekræfter udnævnelsen af Al-Adel som nye al-Qaedaleder. Den citerer en unavngiven kilde i byen Rawalpindi, der huser det militære hovedkvarter for pakistanske væbnede styrker.

En anden egypter, Ayman al-Zawahiri, regnes stadig for at være bin Ladens langsigtede efterfølger.

Beslutningen om at udpege al-Adel kan lægge et låg på den uro, der har været blandt militante grupper, der savnede udnævnelsen af bin Ladens efterfølger.

Al-Adel, der også går under navnet Muhamad Ibrahim Makkawi, er ifølge Benotman ikke blevet udpeget officielt af al-Qaedas såkaldte shura-råd, fordi det i øjeblikket er umuligt at samle alle medlemmer på et sted.

Benotman siger, at saudiske og yemenitiske medlemmer af al-Qaeda muligvis ikke vil bryde sig om udnævnelsen af en egypter som leder, da de mener, at lederen skal komme fra muslimernes helligste region, Den Arabiske Halvø.

Den tidligere terrorist, der har sine oplysninger fra forskellige jihad-fora på nettet og andre militante, siger, at den midlertidige udnævnelse af al-Adel kan være gruppens måde at vænne al-Qaedamedlemmer til en leder, der ikke er fra Den Arabiske Halvø.

Benotman siger, at beslutningen om at udnævne al-Adel er taget af seks-otte al-Qaedaledere i grænseområdet mellem Pakistan og Afghanistan.

Al-Adel var allerede en af de øverste ledere.
Bin Ladens afløser er fundet.
Bin Ladens afløser er fundet.
Foto: AP Photo/Polfoto

Ukendt egypter er al-Qaedas nye leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce