Udsat ballet om homoseksuel danser får premiere i Moskva

Bolsjojteatret i Rusland opførte lørdag den omdiskuterede forestilling om balletstjernen Rudolf Nurejevs liv. På billedet ses han i midten sammen med danske Erik Bruhn (t.h.) og franske Roland Petit.

Udsat ballet om homoseksuel danser får premiere i Moskva

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ballet om Rudolf Nurejev, en af historiens bedste dansere, har haft premiere efter mystisk aflysning.

En omdiskuteret forestilling over balletstjernen Rudolf Nurejevs liv har lørdag haft premiere på Bolsjojteatret i Ruslands hovedstad, Moskva.

Der var fuldt hus til premieren, som folk havde stået i kø for at få billet til i timevis.

Balletten skulle egentlig have været danset for offentligheden allerede i juli, men det blev aflyst.

Begrundelsen var dengang, at den simpelthen ikke var klar. Men der har været spekuleret i, at årsagen i virkeligheden var, at balletten rummer scener, der beskriver Nurejevs homoseksualitet.

Russiske journalister, der har set videooptagelser fra sommerens prøver, siger, at der ved lørdagens forestilling var mindre nøgenhed i forhold til tidligere. Teatrets ledelse insisterer dog på, at der ikke er blevet ændret noget i balletten.

Nurejev havde blandt andet et forhold til den danske balletdanser Erik Bruhn. Det fremgår ifølge nyhedsbureauet Reuters også af forestillingen.

Selv om homoseksualitet blev afkriminaliseret i Rusland i 1993, så er fordomme og homofobi udbredt.

Rudolf Nurejev regnes for at have været en af de bedste balletdansere, der nogensinde har optrådt, og han valgte Sovjetunionen fra.

I 1961 hoppede han af til Vesten, da hans russiske ballet optrådte i Paris i Frankrig. Siden optrådte han på flere af de store scener i Vesten.

I 1993 døde han som 53-årig efter at have lidt af aids.

I forbindelse med premieren sendte flere publikummer støttehilsner til Kirill Serebrennikov. Han er den oprindelige instruktør på Nurejev-balletten, men han befinder sig i husarrest i forbindelse med en svindelsag.

Hans støtter mener dog, at sagen er politisk motiveret. Det handler om at slå ned på Ruslands kunstneriske miljø, lyder det.

Udsat ballet om homoseksuel danser får premiere i Moskva

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce