USA's politikere er dybt upopulære efter budgetstrid


USA's politikere er dybt upopulære efter budgetstrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedlukningen af statsapparatet frustrerer amerikanerne. Utilfredsheden med Kongressen er enorm.

Amerikanerne er dødtrætte af det politiske dødvande i Washington og frustrerede over, hvordan den delvise nedlukning af statsapparatet påvirker alt lige fra jagtsæsonen til bryllupper og statsbesøg.

70 procent af befolkningen er utilfredse med Kongressen og anser nedlukningen for at et "stort" problem eller en "krise". 56 procent mente det samme under den forrige nedlukning i midten af 1990'erne.

Kun 11 procent er tilfredse med Kongressens arbejde. Det er et enkelt point fra den historiske bundrekord, som blev sat sidste år, da Kongressen toppedes om omfanget af statens gæld.

Og med ingen udsigt til en løsning på krisen, der nu er inde i sin anden uge, er medierne fyldt med historier om mennesker, der påvirkes af situationen.

Der er veteranerne fra Anden Verdenskrig, som blev afvist fra at besøge et udendørs mindesmærke.

De syge og døende børn, som ikke har mulighed for at deltage i et offentligt lægemiddelforsøg.

Grådkvalte brude, hvis bryllupper er aflyst på grund af de lukkede nationalparker, og jægere, som forhindres i at tage hul på jagtsæsonen, fordi reservater er lukket.

Der har også været udbrud af salmonella, som ramte, mens sundhedsinspektører er sendt på tvungen orlov på grund af striden i Kongressen om finansloven.

Også på det højeste plan mærkes effekten.

Tirsdag måtte præsident Barack Obama aflyse besøg i Filippinerne og Malaysia, mens efterretningstjenesten CIA nu begynder at trække personel hjem fra hele verden.

Og for at toppe det hele:

Nyheden om, at ikke alene får Kongressens medlemmer - i modsætning til de tusindvis af hjemsendte offentligt ansatte - fortsat løn - men de kan også fortsat benytte dampbadet i Kongressens fitnesscenter, som anses for "væsentligt" nok til at forblive åbent.

USA's politikere er dybt upopulære efter budgetstrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce