USA's justitsminister husker alligevel omstridt møde om Rusland

Under tirsdagens afhøring holdt han da også fast i, at ingen i Trump-kampagnen havde kontakt med russerne under præsidentvalget.

USA's justitsminister husker alligevel omstridt møde om Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsminister Sessions har tidligere afvist kendskab til kommunikation mellem Trump-kampagnen og Rusland.

USA's justitsminister, Jeff Sessions, har den seneste måneds tid fået genopfrisket sin hukommelse.

Sessions husker nemlig alligevel et møde med George Papadopoulos, der var udenrigspolitisk rådgiver for Donald Trump under præsidentvalget, fortæller han tirsdag.

Papadopoulos har fortalt, at han i marts 2016 tilbød Trump-kampagnen at arrangere et møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

- Men jeg har ikke nogen tydelig erindring af detaljerne omkring det, han sagde under det møde, sagde justitsministeren under en afhøring i den amerikanske kongres tirsdag.

Justitsminister Sessions har tidligere afvist at have kendskab til kommunikation mellem Trump-kampagnen og Rusland.

Under tirsdagens afhøring holdt han da også fast i, at ingen i Trump-kampagnen havde kontakt med russerne under præsidentvalget.

Samtidig afviste han, at han under tidligere afhøringer har løjet over for Kongressen om kontakten til Rusland.

- Jeg vil ikke acceptere og afviser beskyldninger om, at jeg nogensinde har løjet under ed. Det er en løgn, sagde han.

Mødet med Papadopoulos er kommet i søgelyset i forbindelse med den særlige anklager Robert Muellers efterforskning af Trump-kampagnens mulige samarbejde med Rusland under valgkampen.

Ifølge retsdokumenter fortalte den tidligere udenrigspolitiske rådgiver på mødet, at han kunne bruge sine russiske kontakter til at formidle et møde mellem Donald Trump og præsident Putin.

Under tirsdagens afhøring sagde Sessions, at han i første omgang ikke kunne huske mødet. Men mediernes omtale af sagen havde opfrisket hans hukommelse, tilføjede han.

Justitsministeren hævdede i Kongressen, at han på mødet i marts 2016 fortalte rådgiveren, at han ikke var bemyndiget til at repræsentere Trump-kampagnen over for den russiske regering.

- Jeg pressede tilbage, lad mig sige det på den måde, sagde Sessions ifølge nyhedsbureauet dpa.

Papadopoulos erklærede sig i oktober skyldig i at have løjet over for FBI om sin kontakt med russiske embedsmænd. Det var sket under en afhøring i januar.

Adskillige amerikanske efterretningstjenester har slået fast, at Rusland blandede sig i sidste års valg og forsøgte at påvirke det til fordel for Trump-kampagnen.

Præsidenten benægter selv, at det skal være tilfældet. Og det samme gør russerne.

Men undersøgelsen af, hvorvidt kampagnen kendte til russernes anstrengelser og ligefrem arbejdede hemmeligt sammen med dem, har længe været en torn i øjet på Trump.

Siden Robert Muellers undersøgelse begyndte, har adskillige Trump-rådgivere og andre personer tæt på præsidenten indrømmet kontakt med russiske mellemmænd.

Jeff Sessions har også tidligere måtte ændre sin forklaring, efter at det kom frem, han i 2016 havde mødtes to gange med Ruslands ambassadør i USA.

På det tidspunkt var han senator. Justitsministeren har forklaret, at det var i denne egenskab, at han mødtes med russeren, og at der ikke blev diskuteret valgkamp.

USA's justitsminister husker alligevel omstridt møde om Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce