USA vil ramme Revolutionsgarden


USA vil ramme Revolutionsgarden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Clinton bebuder yderligere sanktioner mod præstestyret i Iran og sætter fokus på Revolutionsgarden. Hun kritiserer også styrets fremfærd over for demonstranter.

USA er ved at forberede udkast til nye sanktioner mod Iran, som især skal ramme Revolutionsgarden.

Det siger den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton.

- Vi har indledt drøftelser med vores partnere og lande af tilsvarende opfattelse om pres og sanktioner, siger Clinton om Iran, som er i internationalt søgelys på grund af et omstridt atomprogram.

- Vort mål er at lægge pres på den iranske regering, især elementer fra Revolutionsgarden, uden at bidrage til almindelige menneskers lidelser, siger USA's udenrigsminister.

Det internationale samfund mistænker Iran for at ville udvikle atomvåben, fordi det begrænser FN-inspektørers adgang til anlæggene. Dette har hidtil udløst tre sæt sanktioner.

Selv siger præstestyret, at det ønsker at producere atomkraft.

Hillary Clinton stempler samtidig, hvad hun kalder "den hensynsløse undertrykkelse" af demonstranter, som har protesteret mod præstestyret.

- Vi er dybt bekymret over deres optræden. Vi er bekymret over deres hensigter, og vi er meget oprørt over de voksende tegn på brutalitet, som de anvender over for dem, der forsamles og udtrykker synspunkter, som er afvigende fra, hvad ledelsen i Iran ønsker at høre, siger Clinton.

Samtidig siger Hvide Hus-talsmand Bill Burton, at "døren er selvfølgelig åben for Iran til at gøre det rigtige og leve op til internationale forpligtelser".

Burton tilføjer, at præsident Barack Obama og hans sikkerhedsrådgivere mødes i denne uge for at beslutte næste skridt over for Iran.

USA vil ramme Revolutionsgarden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce