USA tætter på strammere våbenlov

USA's senat har stemt for at gå videre med at debattere en ændring af landets våbenlove.
Foto: Colourbox (Modelfoto)

USA tætter på strammere våbenlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag aften stemte USA's senat ja til at gå videre med debatten om en skærpet våbenlov.

Torsdag tog det amerikanske senat et skridt på vejen mod at indføre stramninger i landets våbenlov.

Senatet stemte således ja til at gå videre med at debattere en ændring af landets våbenlove.

Det var et kompromisforslag mellem senatorer fra henholdsvis republikanere og demokrater, der banede vejen for, at Senatet nu kan gå videre med at diskutere en eventuel ændring af loven.

For at lægge maksimalt pres på politikerne i Senatet havde en række pårørende til de 20 omkomne børn, der i december blev dræbt af en ung mand i byen Newtown, taget plads under afstemningen.

Deres tilstedeværelse skulle i særlig grad lægge pres på Republikanerne, der gentagne gange har udtalt sig kritisk om præsident Barack Obamas ønske om skærpelse af våbenloven.

Kompromisforslaget mellem republikanere og demokrater er med til at sætte skub i forhandlingerne. Tidligere har Republikanerne kategorisk afvist at indlede forhandlinger, der kan munde ud i en skærpet våbenkontrol.

Mange republikanere mener, at især præsidentens ønskede forbud mod angrebsvåben strider mod befolkningens grundlovssikrede ret til at bære våben.

Det lykkedes torsdag at få 16 republikanere over på Demokraternes side, hvorfor Senatet til slut endte med at stemme for at gå videre med at se på lovændringer.

Jillian Soto, søster til en af de dræbte børn i Newtown, var en af de pårørende, der var til stedet under afstemningen. Hun havde svært med at holde sine tårer tilbage, da afstemningen var slut.

- Jeg er glad for, at vi med denne afstemning rykker på området, sagde Jillian Soto til de fremmødte reportere.

Efter afstemningen i Senatet roste talsmand fra Det Hvide Hus Jay Carney de to partier for deres "tværpolitiske fremskridt"..

USA tætter på strammere våbenlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce