USA overvejer milliardhjælp til Pakistan


USA overvejer milliardhjælp til Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA er klar med 400 millioner dollar i bistand i løbet af få dage, der skal hjælpe den pakistanske regering og militæret til at standse Talibans fremrykning.

USA's præsident, Barack Obama, og ledere i Kongressen overvejer at sende hurtig milliardhjælp til Pakistan for at hjælpe landets regering og militær med at standse Taliban, som erobrer terræn.

En bistand på op mod 400 millioner dollar (2,3 milliarder kroner) kan være på vej i løbet af få dage, oplyser flere kongresmedlemmer.

Talibans fremrykning mod den pakistanske hovedstad, Islamabad, har skabt betydelig frygt i USA for, at den pakistanske regering bliver svækket i forhold til den militante bevægelse. Et stabilt Pakistan er afgørende for, at det amerikanske militære engagement i Afghanistan lykkes. At Pakistan råder over atomvåben forstærker de amerikanske bekymringer.

Pakistan indledte tirsdag en militær offensiv imod Taliban i Buner-distriktet, som ligger blot 100 kilometer nordvest for Islamabad.

- Jeg er lige vendt tilbage fra Pakistan, og situationen dér er forværret, siger den republikanske senator Jon Kyl og tilføjer, at hjælpen ikke kan vente til 1. juli, hvor den egentlig skulle komme til udbetaling.

Den demokratiske senator Chuck Schumer oplyser, at præsident Obamas partifæller stærkt støtter ønsket om at sætte ind nu.

Obamas særlige Afghanistan- og Pakistan-udsending, Richard Holbrooke, har presset på for hurtig bistand, som skal bruges til oprørsbekæmpelse og økonomisk udvikling.

USA overvejer milliardhjælp til Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce