USA overvejer at gennemføre et gengældelsesangreb mod terrormål i Yemen, da man mener, at en flyterroristen Umar Abdulmutallab har forbindelser til landet.
Amerikanske og yemenitiske embedsmænd kigger i øjeblikket på mulige mål i Yemen til et gengældelsesangreb for en nigeriansk flyterrorist, som tilsyneladende blev trænet af al-Qaeda i den mellemøstlige republik.

Det oplyser to unavngivne amerikanske embedsfolk til tv-stationen CNN.

Diskussionerne om et gengældelsesangreb kommer efter, at nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab mislykkedes med at detonere en bombe lavet af sprængstoffet Petn om bord på et fly fra Amsterdam til Detroit. Den terrorsigtede 23-årige modtog tilsyneladende træning i bombeproduktion hos al-Qaeda i Yemen.

Myndighederne i Yemen har bekræftet, at den 23-årige nigerianer befandt sig i landet fra august og frem til begyndelsen af december.

Al-Qaeda på Den Arabiske halvø har taget skylden for angrebet.

Embedsmændene understreger, at undersøgelserne af et eventuelt gengældelsesangreb er forberedelser til, hvis USA's præsident, Barack Obama, tager en beslutning om at angribe mål i Yemen.

I øjeblikket prøver Yemen og USA at identificere mål i landet, der er direkte forbundet til terroranslaget mod det amerikanske fly.

Mere om emnet

Se alle

Underbuksebomber taler med politiet

Transportminister vil se på nøgenskannere

Transportminister vil se på nøgenskannere

Hele EU skal være enig om nøgentjek