USA nær historisk sundhedsreform


USA nær historisk sundhedsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også Senatet i USA godkender en reform, der tilbyder millioner af amerikanere uden dækning en sygeforsikring. Nu mangler samkøring med Repræsentanternes Hus.

Senatet i USA vedtager en historisk sundhedsreform, så millioner af udækkede borgere får adgang til sygesikring.

Forslaget blev godkendt med stemmetallet 60-39 under en usædvanlig afstemning tidligt juleaftensdags morgen.

Sygesikringsreformen bliver først lov, når den er sammensmeltet med en udgave, som i november blev vedtaget i Repræsentanternes Hus, det andet kammer i Kongressen.

Sundhedsreformen er præsident Barack Obamas største indenrigspolitiske satsning. Han har på forhånd signaleret, at han vil underskrive loven.

Reformen vil sikre sygesikring til mellem 31 millioner og 36 millioner amerikanere, som ikke i øjeblikket er omfattet. 94 procent af alle amerikanere vil være dækket ind, og fattige familier får støtte til sygesikring. Forsikringsselskaberne forbydes at udelukke nogen fra sygesikring, fordi de i forvejen er syge.

Stemmeafgivningen foregik efter partitilhørsforhold. Således stemte alle 58 demokratiske senatorer for forslaget. Desuden sagde to uafhængige senatorer "ja", da der var navneopråb i kammeret.

Der har ikke siden 1895 været gennemført en afstemning i Senatet den 24. december. Begivenheden var henlagt til klokken syv om morgenen lokal tid, så medlemmerne kunne nå hjem til jul.

Forud for afstemningen gik fire ugers debat og mange måneders politisk tovtrækkeri i Washington. Diskussionen har præget meget af Kongressens arbejde og svækket Obamas popularitet.

Lovforslaget koster ifølge Demokraterne under de 900 milliarder dollar (4680 milliarder kroner) over 10 år, som Obama har sat som udgiftsloft.

En vedtagelse af lovpakken kan få afgørende betydning for præsidenten, som i mange meningsmålinger har under 50 procents opbakning fra vælgerne.

USA nær historisk sundhedsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce