USA indkalder til klimamøde


USA indkalder til klimamøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA holder et internationalt klimamøde for at understøtte bestræbelserne på at enes om en traktat i København. Danmark deltager, fordi det er topmødevært.

USA er i morgen og overmorgen vært for et internationalt klimamøde, hvor også Danmark deltager. Præsident Barack Obama har indkaldt til mødet i Washington for at øge mulighederne for at skabe et resultat på FN's klimatopmøde i København i december.

Også under præsident George W. Bush holdt USA internationale klimamøder, men den amerikanske klimaudsending, Todd Stern, understreger, at der er en afgørende forskel med Obama: Hvor Bushs møder blev set som et forsøg på at undergrave klimaforhandlingerne i FN-regi, ønsker Obama at understøtte forsøget på at blive enig om en traktat, som skal afløse Kyoto-aftalen fra 2012.

Obama har opfordret til, at Kongressen i en lov lægger låg over USA's CO2-udslip, hvilket skal sætte USA i stand til at tilslutte sig en international traktat.

Deltagerne i mødet i Washington er foruden USA: EU, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Rusland, Kina, Japan, Sydkorea, Indien, Indonesien, Australien, Sydafrika, Brasilien, Mexico og FN.

Danmark er indbudt på grund af værtskabet for klimatopmødet. Fra dansk side deltager chefforhandler i Klima- og Energiministeriet, Thomas Becker.

USA indkalder til klimamøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce