USA holder ekstra møde med Iran


USA holder ekstra møde med Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iran og USA har tirsdag aften holdt møde på sidelinjen af de officielle atomforhandlinger i Geneve.

USA og Iran har tirsdag aften holdt møde ved siden af de officielle forhandlinger om Irans atomprogram i Geneve, fortæller en højtstående amerikansk embedsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

På mødet var USA's viceudenrigsminister, Wendy Sherman, som leder den amerikanske delegation, og en række andre delegationsmedlemmer - derudover naturligvis også den iranske viceudenrigsminister, Abbas Araqchi, og andre iranske delegerede.

Mødet var cirka en time langt og beskrives som "nyttigt".

- Diskussionen var nyttig, og vi ser frem til at fortsætte vores drøftelser på morgendagens møder, siger embedsmanden.

Tirsdag mødtes Iran og de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd samt Tyskland for at diskutere Irans atomprogram. Forhandlingerne fortsætter onsdag.

I løbet af de to mødedage skal det afklares, om det er muligt at bevæge sig fremad i en proces, som gerne skulle føre til, at verdenssamfundet stoler på Irans forsikringer om, at landet ikke har i sinde at udvikle atomvåben.

Men hurtige resultater er næppe i sigte, advarer Det Hvide Hus.

- Vi vil gøre det klart, at ingen, til trods for de positive tegn, vi har set, må vente et gennembrud over natten, sagde præsident Obamas talsmand Jay Carney på en pressekonference tirsdag aften.

- Selvom vi værdsætter den nylige ændring i tonen fra Irans regering vedrørende dette spørgsmål, leder vi efter konkrete skridt i forhold til vigtige spørgsmål, fortsatte han.

Iran har været hårdt ramt af internationale sanktioner på grund af landets atomprogram, men landet er slået ind på en ny kurs, efter at Hassan Rouhani, der betragtes som moderat, overtog præsidentembedet i juni efter Mahmoud Ahmadinejad.

USA holder ekstra møde med Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce