USA har kendt terrormistænkt i to år


USA har kendt terrormistænkt i to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden, der er under mistanke for terrorforsøg på et fly ved Detroit, har været kendt som mulig terrorist af de amerikanske myndigheder i mindst to år.

Den 23-årige nigerianer, der ligger forbrændt på et hospital i Detroit, efter at han tilsyneladende begik et mislykket terrorangreb, er ikke ukendt for de amerikanske myndigheder.

Han er identificeret som Umar Farouk Abdul Mutallab, og amerikanske medier citerer amerikanske embedsmænd for at sige, at hans navn i mindst to år har stået på en liste over personer, der mistænkes for at have kontakt til terrororganisationer, eller som vides at have kontakter til organisationerne.

Listen føres af USA's Nationale Kontraterror Center og indeholder omkring 550.000 navne.

Personer på listen er dog ikke nødvendigvis også opført på listen over personer, som amerikanerne ønsker, skal have forbud mod at flyve. Peter King, kongresmand og medlem af Repræsentanternes Hus' sikkerhedskomité, siger, at Mutallab ikke var på flyveforbuds-listen.

Mutallab ligger ifølge avisen Detroit News i øjeblikket på Universitetshospitalet i Detroit. Her afhøres og behandles han for de brandsår, han fik, da han ifølge de foreliggende oplysninger sent fredag dansk tid forsøgte at antænde noget pulver for at begå et terrorangreb i et fly, der skulle lande i Detroit efter en flyvning fra Amsterdam.

USA har kendt terrormistænkt i to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce