USA har ignorante afghanske efterretninger


USA har ignorante afghanske efterretninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's spionagechef i Afghanistan kalder i en ny rapport amerikanernes indsamling af efterretninger i landet for yderst mangelfuld og ignorant.

Det amerikanske efterretningsvæsen evner ikke at indsamle brugbare oplysninger om oprørsstyrkerne i Afghanistan. Så hård er konklusionen i en ny rapport fra USA's øverste efterretningschef i Afghanistan, Michael Flynn.

Han kalder spionageindsatsen i landet for "ignorant" og yderst mangelfuld.

- Problemet er, at disse analytikere - hovedparten af dem værende intelligente, entusiastiske og sultne - er frarøvet informationer fra felten i så høj grad, at mange siger, at deres job mere føles som spåkoneri end seriøst detektivarbejde, siger Flynn.

Amerikanske efterretningsagenter mangler viden om lokale økonomier, magtstrukturerne og forskellige udviklingsprojekter i Afghanistan, siger Flynn. Desuden er afstanden mellem lokalbefolkningen i landet og USA's agenter og analytikere så stor, at man ikke har noget grundlag at finde svar på, hvordan man effektivt bekæmper Taliban og al-Qaeda i Afghanistan.

Flynns rapport kommer én dag før, USA's præsident, Barack Obama, mødes med sine øverste sikkerhedspolitiske rådgivere for at diskutere, hvorfor efterretningsvæsnet ikke forhindrede en 23-årig al-Qaeda-relateret nigerianer i at komme om bord på et amerikanske passagerfly, som han prøvede at sprænge i luften med en underbuksebombe.

Tonen i Flynns kritik er usædvanlig hård og ukonventionel for en regeringsrådgiver. Derfor forventer mange, at hans konklusioner kommer til at skabe stor debat blandt politikerne i Washington, da USA i øjeblikket er i gang med at sende yderligere 30.000 soldater til Afghanistan.

USA har ignorante afghanske efterretninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce