USA får igen ambassadør i Syrien


USA får igen ambassadør i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA vælger efter fem års fravær at udvælge ny ambassadør i Syrien i håb om at skabe nye fremdrift i fredsprocessen i Mellemøsten.

USA's præsident, Barack Obama, har nomineret diplomaten Robert Ford til at blive landets nye ambassadør i Syrien.

Amerikanerne har ikke haft en ambassadør i det mellemøstlige land siden 2005, hvor man hjemkaldte den diplomatiske repræsentation, efter Libanons daværende premierminister Rafik Hariri blev dræbt af en bombe.

Siden Hariris død har der været mange beskyldninger om, at Syrien spillede en meget aktiv rolle i mordet på den libanesiske premierminister. Der foregår desuden stadig en efterforskning af bombeattentatet.

Nomineringen af Ford er del af en bredere vifte at tiltag, der skal skabe fred i Mellemøsten. I øjeblikket er en af topdiplomaterne i det amerikanske udenrigsministerium i Syrien for at fremme dialogen mellem Washington og Damaskus.

Amerikanerne håber, at tilstedeværelsen af en amerikansk ambassadør kan få Syrien til at forhandle med Israel. De seneste uger har budt på verbale udskejelser mellem de to lande.

Syriens præsident, Bashar al-Assad har blandt andet sagt, at hvis der udbryder krig mellem Libanons Hizbollah-bevægelse og Israel, så vil det inddrage Syrien og dermed føre til en omfattende krig i Mellemøsten.

USA får igen ambassadør i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce