USA beordrer ambassade-folk ud af Yemen

Soldater fra Yemens hær ses her ved en kontrolpost i Sanaa onsdag. Kampene mellem præsident Salehs styrker og modstandere af regimet er taget til i styrke denne uge
Foto: AP Photo/Polfoto

USA beordrer ambassade-folk ud af Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urolighederne i Yemen får USA til at trække en stor del af sit diplomatiske korps ud af landet

De fortsatte uroligheder og kamphandlinger i Yemens hovedstad Sanaa får nu USA til at beordre sine diplomater og disses familier ud af landet.

Kun de vigtigste medarbejdere på den amerikanske ambassade bliver i Yemen indtil videre. Det oplyste udenrigsministeriet i Washington onsdag.

Ministeriet opfordrer også andre amerikanske statsborgere i Yemen til at rejse væk.

Beslutningen kommer, efter urolighederne er taget til de seneste dage. Præsident Abdullah al-Saleh nægtede søndag endnu engang at underskrive en aftale om at trække sig fra posten i løbet af kort tid.

Heftige kampe mellem præsidentens sikkerhedsstyrker og modstandere af regimet denne uge har fremtvunget en lukning af lufthavnen i hovedstaden.

Klanmedlemmer, der er loyale over for en magtfuld oppositionsleder i Yemen, tog onsdag kontrollen med offentlige bygninger i Sanaa, heriblandt den bygning, der huser Yemens statslige nyhedsbureau Saba.

Kampe mellem klanmedlemmerne og sikkerhedsstyrkerne har i de seneste dage kostet 44 mennesker livet.

Klanmedlemmerne trængte også ind i den bygning, hvor Yemens nationale luftfartsselskab Yemenia har kontor og forsøgte at storme Indenrigsministeriets hovedkvarter, sagde vidner.

USA beordrer ambassade-folk ud af Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce