USA beder om større flysikkerhed

Flyet i centrum for sagen
Foto: J.P. Karas/AP/POLFOTO

USA beder om større flysikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nigeriansk mands forsøg på at sprænge et amerikansk fly i luften får nu USA til at bede luftfartsselskaber verden over til at skærpe sikkerheden.

USA har bedt luftfartsselskaber verden over om at skærpe sikkerheden, efter at en mand fra Nigeria har forsøgt at sprænge et amerikansk fly i luften.

Det siger de hollandske myndigheder.

Embedsmænd siger, at de er ved at undersøge, hvordan det kunne gå til, at manden smuglede sprængstoffer med om bord på flyet fra Amsterdam til Detroit.

- Vi er ved at undersøge, hvor han kom fra, hvilke sikkerhedstjek han passerede samt hans rejserute, siger Judith Sluiter, der er talskvinde for Hollands nationale koordinator mod terror (NCTB).

Hun afviser at bekræfte rapporter om, at manden var ankommet til Amsterdam om bord på et fly fra det hollandske luftfartsselskab KLM fra Nigeria.

Ifølge NCTB har USA bedt luftfartsselskaberne om at træffe ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

- De ekstra sikkerhedsforanstaltninger gælder for alle fly til USA fra hele verden i en tidsubestemt periode, siger Sluiter.

Foranstaltningerne træder i kraft allerede fra lørdag i Holland.

Nigerianeren, der hævder at have forbindelse med terrornetværket al-Qaeda, forsøgte at detonere sprængstoffer om bord på flyet, da det lagde an til landing i Detroit. Manden blev overmandet af medpassagerer.

USA beder om større flysikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce