USA anklager afrikansk hærchef for terrorstøtte


USA anklager afrikansk hærchef for terrorstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter amerikansk lokkedue-operation anklages hærchefen i Guinea-Bissau for at handle narko og våben med Farc.

De amerikanske myndigheder anklager hærchefen i Guinea-Bissau for at ville tage imod kokain fra Colombia og at ville levere våben til Farc-guerillaen i det sydamerikanske land.

Antonio Indjai blev chef for de væbnede styrker i det lille, fattige vestafrikanske land efter et militærkup mod den daværende premierminister i 2010.

Anklagen er torsdag blevet offentliggjort af anklagemyndigheden i New York, og den opsigtvækkende sag er blevet efterforsket af det amerikanske narkopoliti, DEA.

Politiet har brugt hemmelige agenter, som har udgivet sig for at repræsentere guerillabevægelsen Farc.

Beskyldningerne drejer sig om, at Indjai skal have accepteret at hjælpe til med indsmugling af kokain til sit land, hvorfra narkoen senere skulle sendes videre til USA.

Desuden skal han have indvilget i at skaffe våben til Farc. De skulle anvendes til at beskytte kokain-produktionen mod amerikanske styrker.

Antonio Indjai er underlagt et FN-rejseforbud, som skyldes hans involvering i et nyere militærkup sidste forår.

De amerikanske myndigheder har længe haft topembedsmænd i Guinea-Bissau i kikkerten, og for nylig lykkedes det at få anholdt landets tidligere flådechef, José Americo Bubo Na Tchuto. Det skete i Atlanterhavet ud for Vestafrika 2. april.

Han blev fløjet til New York, hvor en dommer har varetægtsfængslet ham.

Efterforskningen har været arrangeret som en lokkedue-operation, hvor de hemmelige agenter under videoovervågede møder, i e-mails og i telefonsamtaler har lokket den tidligere flådechef til at indgå i de kriminelle arrangementer, som altså aldrig blev ført ud i livet.

Tiltalen mod hærchefen handler om støtte til en terrororganisation, idet Farc står opført på de amerikanske terrorlister.

Guinea-Bissau er et af verdens fattigste lande. Befolkningen tæller cirka 1,6 millioner mennesker. En amerikansk embedsmand betegnede for nylig i New York Times landet som "en narkostat."

I flere år har det været kendt, at sydamerikanske narkohandlere bruger fattige vestafrikanske lande som transitland for kokain, der skal sendes til Europa.

USA anklager afrikansk hærchef for terrorstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce