USA advarer Iran mod nye provokationer


USA advarer Iran mod nye provokationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under et møde på Det Amerikansk-islamiske Verdensforum i Doha truer USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, Iran, hvis ikke landet straks ændrer atomsignaler.

Iran risikerer alvorlige reaktioner ved at tage nye provokerende skridt, siger USA's udenrigsminister. Hillary Clinton truer Iran og siger, at landet står over for "store omkostninger".

Hun advarer Iran om, at landet vil blive udsat for nye foranstaltninger, hvis ikke det lykkes at overbevise styret i Teheran om, at det skal ændre kursen i atomspørgsmålet.

- Det internationale samfund har ikke noget andet valg end at udvide sanktionerne for at lægge et større pres på Iran, der fører en stærkt provokerende politik, sagde Clinton i en tale på Det Amerikansk-islamiske Verdensforum i Doha.

USA's udenrigsminister siger, at USA gennem FN vil opfordre Iran til at genoverveje landets farlige politiske beslutninger.

Den samme besked kommer fra Det Hvide Hus i Washington. Her siger en af præsident Barack Obamas toprådgivere, James Jones, at USA presser på for at få FN til at indføre nye, skrappere sanktioner mod Iran i denne måned.

Jones siger, at det er en massiv opbakning til nye sanktioner mod Iran, men han erkender:

- Der skal arbejdes en smule mere for at få Kina med på vognen.

Hvis Iran bliver udsat for nye og skrappere sanktioner, kan det ifølge Jones udløse et magtskifte i landet.

USA advarer Iran mod nye provokationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce