USA åbner dør på klem for Iran ved Syrien-møde


USA åbner dør på klem for Iran ved Syrien-møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Washington vil måske være åben over mulig iransk deltagelse i en fredsproces omkring Syrien.

USA oplyser, at det vil være mere åbent over for, at Iran får en rolle ved de udsatte Syrien-fredsforhandlinger, hvis styret i Teheran offentligt støtter en erklæring fra 2012, der opfordrer til indsættelsen af en overgangsregering i Damaskus.

Washington beskylder Iran for at støtte den syriske regering under præsident Bashar al-Assad i borgerkrigen, der har varet over to år, og som har kostet over 100.000 mennesker livet.

I et kommunike fra juni 2012 blev der lagt op til en fredsproces med deltagelse af USA, Rusland, Golfstaterne og samt Irak og Tyrkiet - men uden Iran. I bestræbelserne på at få en fredsproces i gang ved den såkaldte Genève II konference, står det åbent, hvad der skal gælde for Assads politiske fremtid.

Det amerikanske udenrigsministeriums talskvinde, Marie Harf, siger, at USA vil være bedre i stand til at kunne acceptere, at Iran kommer til Genève, hvis Teheran støtter fredsarbejdet.

- Hvis Iran tilslutter sig kommunikeet, så vil vi kunne se mere åbent på sagen, siger Harf.

Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, gav lørdag opbakning til præsident Hassan Rouhanis tilnærmelser til Vesten, hvor Iran så småt er er begyndt at bløde op på spørgsmålet om landets berygtede atomprogram.

I september deltog Rouhani i FN's Generalforsamling i New York, hvilket skabte in

Det bar Khameneis første offentlige reaktion på Rouhanis nye kurs over for Vesten i forhold til landets atomprogram.

USA åbner dør på klem for Iran ved Syrien-møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce