USA: Ingen grund til panik pga. influenza


USA: Ingen grund til panik pga. influenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Hvide Hus følger nøje med i, hvorvidt svineinfluenza-epidemien breder sig yderligere fra Mexico. Men der ingen grund til panik, siger talsmand.

USA's regering følger nøje med i udviklingen omkring den omsiggribende ny type svineinfluenza, som menes at have kostet 81 mennesker livet i nabolandet Mexico. Foreløbig er 11 amerikanere inficeret med virussen, men folk bør ikke gå i panik, siger Det Hvide Hus' talsmand, Robert Gibbs.

- Det er vigtigt, at offentligheden forstår, at vi tager de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at tage hånd om hvad som helst, der måtte ske. Der er ingen grund til panik, siger han i et interview med tv-stationen NBC.

Også EU-Kommissionen prøvede i dag at slå koldt vand i blodet ved at meddele, at ingen personer i Europa er smittet.

Men tre spaniere, fire franskmænd og en israeler er blevet testet, fordi de frygtes at være smittet efter rejser til Mexico.

- Indtil nu har vi ikke nogen bekræftede tilfælde i Europa. Vi følger situationen meget nøje, siger en talskvinde for EU-Kommissionen, der tilføjer, at de europæiske myndigheder er i løbende kontakt med verdenssundhedsorganisationen, WHO, og sundhedsmyndighederne i USA og Mexico.

WHO slog i går alarm og advarede om, at udbruddet kan udvikle sig til en farlig global epidemi, en såkaldt pandemi.

Adskillige lande, især i Asien, har skærpet deres rejsevejledninger og indført øget kontrol i lufthavne, hvor rejsende fra Mexico tjekkes for influenzasymptomer.

10 newzealandske gymnasieelever, som i går vendte hjem fra en tre uger lang rejse til Mexico, er testet positive for influenzatypen A. Yderligere test hos WHO i Geneve skal nu afklare, om det er svineinfluenzaen, de er ramt af.

- Mine embedsmænd har fortalt mig, at der ikke er nogen garanti for, at disse elever har svineinfluenza, men de vurderer, at det er sandsynligt, siger New Zealands sundhedsminister, Tony Ryall, der understreger, at ingen af eleverne er alvorligt syge.

Ifølge de mexicanske sundhedsmyndigheder er den nye type svineinfluenza hidtil kun bekræftet hos 20 af de i alt 81 dødsfald, der sættes i forbindelse med epidemien.

USA: Ingen grund til panik pga. influenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce